torsdag 31 maj 2012

IT-dag med Janne Svärdhagen

Drygt 30 lärare/rektorer samlades i KF-salen på Stadshuset och lyssnade på Janne Svärdhagen från Högskolan Dalarna när han delade med sig av sina erfarenheter gällade IT-stöd. Framför allt i det överallt närvarande "molnet".

Lyssnade är väl kanske fel ord eftersom alla hade sina 1-1-datorer med sig som funkade bra i KF-salens trådlösa nät. För ändamålet tillfixat så att även skoldatorer kunde logga in. Det blev en dos lyssnande och en dos labbande och det är nog nyckeln för en lyckad dag.


Mycket "nya" IT-relaterade uttryck blev det:
Todays Meet, Prezi, Mentimeter, Vot.rs, QR Code, Fröken matte, Sky Orb, Geocaching, Teacher on Demand, Goo.gl, Bee Tagg- skanna, Qrafter, Audio Note, Puppet pals, Creative Commons, MIT, Khanacademy, Flipboard, IBooks, Youtube Education, Google+.......

Mitt i allt det seriösa hördes fnitter och ett och annat flatskratt. Så ska det ju vara för det här är ju roligt :-)

25 av 30 gav dagen högsta betyg Mycket bra i Mentimeter- utvärderingen. En av dem var bloggaren själv!

1.5 hp-kursen fortsätter nu online i Google +!

En reflektion: Jäklar, vad lärare är drivna datoranvändare nuförtiden jämfört med för några år sedan.


onsdag 30 maj 2012

Dags att blogga igen!

Sommarens fröjder!

Efter ett låååååååååååååååångt upphåll i bloggen är det dags att ta tag i den igen. Den främsta anledningen är att semestern börjar närma sig och då ska fru T och jag ta skuttet över till de brittiska öarna. Det är ju så skojigt :-) att dela med sig av sina upplevelser som husbilsglobetrotter till andra.

Jag blev litet chockad över designen i publiceringsverktyget efter det långa uppehållet. Nu verkar man ju befinna sig i Blogger när man skriver. OK, skit i det, jag får se vad som händer när jag trycker på publicera.

Tanken med sommarens resa med det kära motorhemmet (hänger med fortfarande) är att ta oss till Skagen på midsommaraftonen. Snaps och små grodorna och förundras över när Kattegatt och Skagerack möts. Sedan ska vi skutta vidare till Esbjerg för 18 timmars överfärd till Harwich.

Efter det är det meningen att vänstertrafiksresan ska ta oss till Skottland och många förlustelser där. Sedan tillbaka på andra sidan så att säga ner till Cornwall och Land´s End. Vidare via sydkusten till Dover. Brighton och Hastings ska återses efter 30-40 åt.
Spännande ska det bli :-)

Fru T har läst hela Streifferts reseguide STORBRITANNIEN. Om trädgårdar, katedraler, mat, pubar, historia, gallerier och promenader. Så´n är hon!

Själv har jag försökt påminna mig hur det var att köra vänstertrafik med en DKW, vilket jag gjorde något år innan det blev högertrafik i Sverige. Så´n är jag!

Varför inte hänga med redan nu, om ni inte har något annat för er :-)