måndag 11 januari 2010

BETT

Skolchef Göran Isberg och Kunskapsnämndens ordförande Ann-Catrin Brockman packar kappsäckarna för BETT 2010 i morgon.

Varför?

— Vi måste nu på allvar möta elever och lärares behov av IT stöd, säger Kunskapsnämndens ordförande Ann-Catrin Brockman. För att IT ska bli en naturlig del i verksamheten och fullt ut kunna nyttja IT möjligheter måste vi i Sandvikens kommunala skolor de närmaste åren erbjuda elever och lärare väsentligt högre tillgång till datorer i våra skolor, fortsätter Brockman.

— Det handlar om i det närmaste en dator till alla elever och lärare i våra skolor. Att träffa andra politiker i detta sammanhang, erbjuder viktiga kunskaper för hur vi i Sandviken ska höja kvalitén i våra kommunala skolor, avslutar Brockman.

— En hög tillgång till datorer och IT-stöd är en viktig förutsättning för att organisera undervisning på nya sätt och ge fler metoder till individualiserat lärande i våra skolor. IT är en möjliggörare och därmed ett nödvändigt verktyg för utveckling av våra skolor i att nå en ökad måluppfyllelse säger Skolchef Göran Isberg.

— Genom ett väl utvecklat IT- stöd i form av tillgång till datorer och innehåll i digitala lärverktyg samt hög IT kompetens hos lärare kan vi öka kvalitén och attraktiviteten i våra kommunala skolor, avslutar Isberg.
(Sandvikens kommuns intranät)

Trevlig läsning!

Inga kommentarer: