onsdag 1 augusti 2012

Musikrep i Hagalund

Hagalund ligger några kilometer utanför Norrsundet några mil norr om Gävle och där bor min musikkamrat sedan många år, Stefan Gyimothy. Han spelar hammondorgel och då handlar det om den stora klassiska möbeln B3 och inget annat bjäfs. Fantastiskt att ha i ett band när musikinstrumentet i fråga väl är på plats. Det väger ju sina modiga kilon.

I går var det rep inför en spelning 16 aug i Björsjökyrkan i Bomus utanför Gävle.

Jag och Stefan, Göran Rahm på saxar och basisten Anders Lindblom fanns på plats. Till spelningen tillkommer Steve Persson på trummor. Anledningen till att jag skrev saxar på Göran är att han nuförtiden även kommer bubbande på en ”barra”, en barytonsaxofon. Den av de vanligaste saxarna som hamnar i det mörkaste tonläget. Mäktigt instrument.

Sist och minst, men ändå inte fanns även sångerskan Madde Hall på plats. Också en av mina trognare musikkamrater genom åren. Alltid rolig att träffa och spela med.

Eftersom vi ska spela i anslutning till en kyrka repade vi in litet gospellåtar som Madde brukar sjunga när hon är på det musikhumöret. Litet ovant för oss andra, men det blev hur roligt som helst.

Dagen till ära hade ”Måddan”, Stefans fru bakat en underbar tårta som slukades under fikat.

Man kan ha kul trots att semestern är slut!
  

Inga kommentarer: