tisdag 16 juli 2019

Västerut 25 juni 2019

Upp kl. 8, regn och blåst och 10 grader.

Vi körde tillbaka de 13 milen till Olderfjord. Det gick som en dans. Vackra vyer, rengjordar, några tunnlar och nästan ingen trafik.

Sen fortsatte vi runt Porsangerfjorden, stannade i Lakselv för att proviantera lite. Vi skulle nog ha fyllt på bensin där för det är långt mellan bensinmackarna i dessa marker. Men det löser sig nog, bilen drar heller inte sp mycket bensin när man kör så här, inga stopp, samma hastigheter hela tiden!

Planen var att vi skulle ta in på campingen strax utanför samhället, men vi gillade den inte. Den såg mera ut som ett skrotupplag. Så vi fortsatte knappt elva mil till eftersom bloggaren kände sig pigg. Vi kom till campingen i Kunes som vi fann prima. Öppet och luftigt och fru campingvärdinnan Björg var mycket trevlig.

Klockan blev 16.30 och bloggaren tog en liten nap. Fru T diskade och vi åt middag och drack öl och cider (som vi gått över till för att slippa halsbränna :-)

Vi tog en promenad ner till fjorden och funderade på att vara upp till tolv för att se midnattssolen, men orkade inte. Rasade i säng kl. 11. Det såg heller inte lovande ut eftersom det mest var moln på himlen.

En vecka har gått och vi följer den geografiska och ekonomiska planen :-)

Glada:-)
 

Inga kommentarer: