torsdag 15 augusti 2024

Snabbtur till Stockholm

 2 juni 2024

Vi åkte ner till Stockholm dagen innan vi skulle passa barn i Sundbyberg och passade på att göra vår årliga Djurgårdsutflykt.

Förra året vid Finnkampen tittade vi ut en ställplats nere vid Värtan och där ställde vi oss igen. Snabbt plockade vi ner cyklarna och gav oss iväg över Gärdet i det fina vädret. Som vanligt valde vi ut en passande bänk vid Djurgårdsbrunnkanalen och intog vår sallad med passande röd dryck. Det var ovanligt bra fart på kanalen med den ena båten efter den andra. Mycket folk också för övrigt på promenadvägarna. 

Efter någon timme tog vi oss ner till Djurgårdsbron och åt en glass till efterrätt. Sen var vi ganska trötta och eftersom vi behövde vara pigga nästa dag så cyklade vi tillbaka till husbilen och somnade ganska tidigt.


3 juni 2024

Men...! Nu har trafiken på något sätt blivit väldigt livlig och bullrig utefter Hamnvägen så sömnen blev lite dålig. I synnerhet för Fru T som inte kunde komma till ro. Vi får nog avveckla denna ställplats och hitta på något lugnare när vi är i trakterna.

Redan strax före sju på morgonen var vi i Sundbyberg och lastade in två barn i husbilen. Familjen hade flyttdag. Sedan bar det av till Bergianska Trädgården där vi tillbringade många timmer med två snällisar  som var duktiga och traska runt och inte saknade sina föräldrar alltför mycket.



Bergianska

Vi avslutade med lek på Mulle Meks lekpark i Järva och lämnade tillbaka barnen efter 11 timmar. Flytten hade gått bra!

Sedan körde vi raka spåret hem till Sandviken och somnade ovaggade :-)


Inga kommentarer: