söndag 13 januari 2013

Murgårdsskolan visas inför internationell publik

Det går bra på jobbet :-)

Det sker när 1-1 skolor i Norden håller seminarium på världens största mässa för IT & lärande, BETT 2013 i London.
Föreningen Datorn i Utbildningen arrangerar seminariet i månadsskiftet januari/februari. Det är en skola vardera från Norge , Danmark och Sverige  som kommer att berätta om sina respektive skolutvecklingsprojekt baserat på IT. 1-1 betyder att alla lärare och alla elever på en skola har en egen dator som används i skolarbetet. Datorn i utbildningen med ordförande Peter Becker i spetsen har besökt alla tre skolorna och gjort en film om varje skola. Filmerna kommer att premiärvisas på BETT-mässan.
I London kommer Murgårdssskolans rektor Katarina Löf, IT-strateg Erik Holmqvist samt grundskolechefen Lars Walter berätta om Sandvikens arbete. Även skolchefen Inger Norman och nämndsordföranden Signe Brockman deltar.

- Som rektor för Murgårdsskolan känner jag stolthet och glädje över att få möjligheten att berätta om lärarnas och vårt gemensamma arbete med våra 1-1- datorer,säger Katarina Löf, rektor på Murgårdsskolan F-6.
 
IT-strategen Erik Holmqvist tycker att BETT-seminariet är ett kvitto på väl utfört arbete:
- Att just Sandviken blir utvald att representera Sverige på det internationella seminariet på BETT-mässan i London är ett kvitto på att vårt idoga pedagogiska IT-arbete nu är värt att uppmärksammas både nationellt och internationellt.
 
Sandvikens grundskolechef Lars Walter:
- Satsningen på 1-1 är en viktig del i grundskolans strategi för ökad måluppfyllelse. Genom att möta vår tids elever och vår tids samhällsfrågor skapar vi förutsättningar för att förändra skolans arbetssätt och organisation. Vi ska vara stolta över att ha blivit utvalda som ett gott exempel på en kommun som satsar på alla elever och lärare och att vi beforskar vad som händer med lärandet när vi implementerar 1-1.


- Jag är väldigt stolt över att Sandvikens skolor anses värda att visas upp också internationellt, säger Signe Brockman, Kunskapsnämndens ordförande.

- Det känns hedrande att få visa upp Sandvikens arbete och att representera Skandinavien på BETT-mässan, uttrycker Inger Norman, skolchef i Sandviken.

Filmen från BETT-mässan kommer att visas på Sandvikens hemsida efter premiärvisningen på BETT.

Inga kommentarer: