torsdag 9 oktober 2008

Vision 2025

Invånarna i Sandviken kommer att ha chansen att påverka kommunens visions riktning och innehåll. Med hjälp av ett formulär, en e-postadress, nätverkande och utplacerade svarslådor på biblioteken ska visionssamordnare Lena Modin tillsammans med kommunstyrelsen och alla andra invånare ta fram vision 2025.

Det fina i kråksången är att en film ingår i inspirationsarbetet. Den kommer att ”streamas” på kommunens hemsida och ska kunna användas som en presentation och en upptakt för visionsarbetet varhelst det sker i kommunen, på arbetsplatser, i föreningar, i skolor eller hemmavid.

Att det är firma Dunker/ Holmqvist/Riswall som gör filmen är väl roligt i sig, men det är inte bara det som är upphetsande. Näe, det är att man tar till modern IT-teknik för att sprida budskapet om alla kommuninvånares demokratiska rätt att påverka. Oavsett tid och plats har alla tillgång till påminnelsen av visionsarbetet. Om man har en dator vill säga och det har man säkert i ”IT-kommunen Sandviken”.

Så därför har Riswall/Holmqvist flängt omkring några dagar och filmat och intervjuat. I dag blev det tre inspirerade och laddade kommunalråd och en spralligt seriös visionssamordnare.

Lite kompletteringar behövs, men alldeles snart sätter Dunker/Holmqvist igång redigerandet. Alltid lika roligt speciellt om Dunker har någon originalmusik på gång.

Mot 2025 med språng :-)

Inga kommentarer: