onsdag 11 september 2024

Midsommartur 2024 (2)

 Torsdag 20 juni

Efter midnatt var det helt lugnt och vi sov gott. 

Vi fortsatte vår färd inåt landet och första stopp blev Långhuset i Viskan, känt från bl.a. en filminspelning med Lassgård (Miraklet i Viskan) 2015. Lite spännande och mystiskt hur nu ett långt och väldigt risigt gammalt hus kan vara det? Kanske är det det, som är miraklet, att vi kan fångas av vad som helst som har en historia att berätta. 

Nästa stopp blev vikbron i Fränsta som är Sveriges längsta träbro. Vi parkerade vid vägen och gick den fina och spikraka vägen ner till bron som var kul att se. Men framförallt är omgivningarna fina.

Sedan valde vi så att säga bakvägen till Ånge, där vi gjorde lunch på parkeringen vid COOP och medan bloggaren vilade handlade Fru T några förnödenheter.

För att få se nya vägar vi inte kört tidigare åkte vi via Ytterhogdal till Laforsen där Mellanljusnans naturreservat börjar. Planen var att övernatta där men efter att ha tittat ner till såväl Hoppströmmen och Kölströmmen tyckte vi att det var lite väl ödsligt och Ljusnan var lite på avstånd så vi åkte vidare till Färila och tog in på idrottsplatsens camping. Det var fint, lugnt och trevligt och kvällen blev toppen med grillning och strålande sol :-)






Långhuset i Viskan





Vikbron i Fränsta


Färila



Inga kommentarer: