lördag 15 augusti 2020

Fjällturen 2020 (2)

 Fredag 17 juni

Vi vaknade tidigt till strålande sol. Då fanns det många fler husbilar på parkeringen, som tydligen hade kommit sent i går kväll. Efter frukost rullade vi vidare i åttatiden. Tillbaka över bron till Ångermanälvens södra sida. Via Kramfors tittade vi till Sollefteå och tankade.

Fru T "tvingade" bloggaren att ta en extratur genom staden så att hon fick titta på sina gamla ungdomsplatser.

Sedan tog vi oss över älven till norra sidan för att åka till Näsåker och titta på Nämforsen. Vi passade också på att titta in till festplatsen där festivalen Urkult håller till första veckan i augusti varje år. Dock inte detta Corona-år.





Forsen och kraftverket är stort och dånade av vattnet. Intill fanns de berömda hällristningarna. Det är det näst största området i hela Europa. Det var mycket intressant att titta på dem. Ibland fick man försöka gissa vad de föreställer, men det ser mest ut som människor, djur och redskap. Vi var nöjda med att kunna pricka av denna fors. Vi har ju sett många!

Därefter funderade vi på tänkbar fortsättning och kom fram till att vi kanske inte skulle orka med så mycket mer denna dag. Vi körde till Strömsund, åt lunch och hälsade på Dunderklumpen vid Hembygdsgården och handlade på ICA.

Vi gav oss ut på Vildmarksvägen och körde de 13 milen till Gäddede Camping. Här såg det najs ut och det var nästan fullt, men vi fick en plats med el. Regnet kom, men inga sura miner hör inte :-)

Efter Chili con-carne middag gick vi ut en sväng och fru T tog ett dopp i det svinkalla Kvarnbergsvattnet. Tufft!


Vädret var relativt OK. men se plötsligt när vi var tillbaka i husbilen blåste det upp rejält och började regna. Efter ett tag lugnade det ner sig, sedan återkom regnet o.s.v...Ja, oberäkneligt fjällväder alltså. Så det blev mest läsning inomhus resten av kvällen. I princip fullt på campingen, upp till fjällen månne?

I säng 21.00...zzzz



Inga kommentarer: