lördag 15 augusti 2020

Fjällturen 2020 (3)

 Lördag 18 juni

Vi sov gott till sex, sjutiden. Vidare i 9- tiden. 

Vi skulle till Hällingsåfallet som ligger ca 2,5 mils grusvägskörning från Gäddede. Men det var det sannerligen värt.

Det är ett jättehäftigt område. Som tur är det välordnat med staket och stängsel. Fallen dånade och man kunde gå på en bro alldeles ovanför. Kanjonen nedströms är lång och mycket brant. Vi fotade och fotade.







Strax efter 10 vände vi tillbaka samma grusväg till Gäddede.

Vägen  gick sedan vidare förbi Stora Blåsjön som är väldigt fin. Vi stannade vid nästa lilla sjö, Messjön, för lunch. Vädret var toppen. 


Vi fortsatte förbi Ankarvattnet och kom så småningom upp på kalfjället. Härliga vidder och snöklädda toppar överallt. Som planerat gled vi in på den stora parkeringen Stekenjokk-platån. Då var vi i Lappland och där skulle vi övernatta.

Vi tog en eftermiddagsvila innan vi vandrade runt lite i närområdet. Det var fortfarande ganska blött i markerna så vi fick hoppa runt lite på tuvor och stenar.








Sedan grillade vi flintastek och drack en flaska Zinfandel som vi fått av Zanna. Allt smakade mums.

Mot kvällen mulnade det på och började småstänka. För övrigt hade vi haft mest sol och fint under dagen, om än lite blåsigt. Men då ska man betänka att vi nu befann oss på Sveriges blåsigaste område. Vi tittade ut över vidderna och såg molnen lägga sig allt längre ner över fjälltopparna innan vi somnade.

Ensamt och ödsligt!? Näe, vi hade 40 husbilar omkring oss :-)


Inga kommentarer: