lördag 15 augusti 2020

Fjällturen 2020 (5)

 Måndag 20 juli

Vi hade lite problem med att komma till ro till natten. När vi tidigare gick omkring på området så pratade vi om hur otroligt lugnt det var på denna camping fast den var så väldigt stor. Men en enda raggare kan förstöra mycket. Han körde omkring med sin risiga Volvo på området fast bommarna var låsta.

Vi tog det lugnt med dusch, disk och tömning innan vi började körningen till Vindelälven efter att först köra igenom Lyckseles centrala delar. Det såg ut ungefär som de flesta småstäder. Men det ligger i alla fall vid älven. Bensin blev det också!

Som nästan överallt på vår resa var vägarna fina och med ytterst lite trafik. Var är alla? Vi åkte utefter Vindelälven till och från och stannade i orten Vindeln vid naturreservatet som berättar om älven och dess betydelse. Ett fint område vid en fors där vi tog kaffe och kladdkaka, mums!



Sedan åkte vi till Umedalens skulpturpark som vi hade besökt tidigare, 2011.. De flesta konstverken var desamma som då men det fanns även en del nya. Trevligt!






Vi körde genom Umeå, men stannade inte då vi varit där många gånger. Vi hade tänkt stanna vid gästhamnen i Örnsköldsvik. Där var det nästan fullt men vi fick en plats utan el precis vid vattnet helt nära servicebyggnaden.

In med det vita vinet i kylen och en promenad på stan då vi handlade lax, sparris och romsås. Det var lugnt och lite folk ute, stängda restauranger och ingen semesterfeeling precis.

Tillbaka till husbilen blev det sen mat och en titt på Bäst i test på SVT Play.

Natti Natii...mulet men skönt ute!


Några bilder från skulpturparken 2011:-)



Inga kommentarer: