lördag 15 augusti 2020

Fjällturen 2020 (4)

 Söndag 19 juli

Vi sov gott till 6 trots att det regnade av och till under natten. Nu var det mulet och så pass kyligt att vi måste slå på värmen för första gången.

I åttatiden rullade vi vidare ner från kalfjället. Det regnade alltmer. Vi kom till avfarten mot Fatmomakke, som är en grusväg och säger 7 km. Hm, OK vi kör på. Efter 5 km blir det plötsligt asfalt sista 2km.

Fatmomakke är en gammal samisk kyrkby. Massor med kåtor och andra byggnader, som kyrka och ett litet museum samt en kyrkogård. Det var riktigt intressant att se och vandra runt i trots duggregnet. Där fanns en liten affär också där vi handlade en del småsaker.







Nästa stopp blev Trappstegsforsen nedanför Marsfjället. Eyy mycket annorlunda ställe. En bred flodfåra med massor av småfall.



Sedan körde vi till Vilhemina som visade sig vara ett trevligt samhälle med en liten välskött kyrkstad och fint läge vid Volgsjön som Vilhelmina också hette tidigare. Volg alltså :-)



Vi handlade på ICA, äta bör man, annars....

Sedan hörde vi över Stöttingfjället till Lycksele. C:a 12 mil utan något att titta på! Som tur var var det bra vägar. Framme på campingen Ansia resort vid Umeälven i 4-tiden. 

Här var platserna stora och vi fick en vid stora tallar som vi tyckte om. fast det var mycket folk här (mest barnfamiljer) så var det väldigt lugnt. Det blev grillning igen och sedan gick vi en promenad på det stora området och avslutade med att skratta åt de odugliga minigolfarna.

TV-kanalerna funkade här så vi tittade Engelska antikrundan. Vädret var angenämt och vi åt ute. Härligt!


Inga kommentarer: