fredag 18 juni 2021

Kristi Himmelsfärdstur 2021

 Ons 12 maj

Mot Stockholm direkt efter jobbet i strålande sol och sommartemperatur. Planen var att titta på saltsjöbaden först men köerna var odrägliga och klockan gick. Vi började för säkerhets skull kontrollera nattläger men det ena efter det andra stället var fullbelagt. I sista stund fick vi napp på Skansholmen på norra Mörkö. Vi rullade in där halv sex och fick en finfin plats vid vattnet där färjan går över sundet. Det blev grillning och en skön kväll utomhus bland båtar och svanar.




Skansholmen

Tors 13 maj

Dagens första stopp var menat att bli Stendörrens naturreservat. Men eftersom vi passerade Nynäs slott så stannade vi till där. Det var mycket välordnat och fint Alla hus och hagar var välskötta på det relativt stora slottsområdet.






Nynäs slott

Efter en fika fortsatte vi till Stendörren som visade sig vara ett mycket populärt ställe att göra en utflykt till denna strålande sommardag. Massvis med bilar på parkeringen och det kändes lite konstigt att behöva hålla sig ifrån alla människor ute i naturen. Det var tom kö vid hängbroarna som sammanbinder tre öar. Men det var ett speciellt och vackert ställe bland klipporna. De flesta hade picknick men inte vi.



Stendörren

Vi åkte vidare för att se om Gnesta hade något att erbjuda. Efter lunch gick vi en sväng i centrum och såg en trappa som var färggrant målad, ett högst normalt torg, en tågstation där tåg passerade i en strid ström varav de flesta bara blåste förbi.

Gnesta, färggrann trappa

Det var det. Vi drog vidare för att söka nattläger i Mariefred eller annat passande ställe i närheten. Men inget var ledigt eller så var det inte tillräckligt lockande för att stanna. När vi nådde andra änden av mälaren beslutade vi oss för att övernatta vid Skokloster som är en plats vi trivs på. Där är det också mycket folk men de flesta ger sig av mot kvällen. Vi blev sex husbilar kvar över natten och numera har de gått över till att ta en hundring per bil. Helt OK. Det blev grillning igen och en promenad på området. Vi hade ett fasanpar intill oss. Vädret fortfarande toppen.

Fasanjakt

Kungligt :-)

Solnedgång, Skokloster

Fredagen 14 maj

När vi vaknade kunde vi känna att värmen började avta. Vi åkte hemåt via Uppsala och Östervåla där vi stannade till vid en mycket trevlig och välskött loppis. Det blev fika på deras café och vi handlade några saker. Vi var hemma i Sandviken i tvåtiden. En härlig tur i årets första sommarvärme :-)




Inga kommentarer: