lördag 19 juni 2021

Liten dalatur 2021

 28 maj

Toppenväder :-)

Vi åkte till Fänforsen direkt efter jobbet. Det blev några loppisar på vägen och vi inhandlade en staty (pojke med pipa) och två glasflaskor i Duvnäs och en gungstol för barn i DalaJärna. De har stora och välfyllda loppisar i dalarna.






Fänforsen

Vid Fänforsen ställde vi oss på vad vi känner är den bästa platsen Ut med möblemanget i gassande sol. Det blev Prosecco med snacks, lax och färskpotatis, läsning och en promenad på området. Underbart :-)

29 maj

Sov gottigott! Efter frukost åkte vi mot Vansbro där vi tog in på väg 26 till Mora. Vi hade inte åkt där förr men det var fint med många sjöar. Vi stannade på rastplatsen i Johannisholm där det också finns en stor och lugn camping. Mora susade vi vi bara förbi eftersom vi kan det stället ganska bra. Det blev i stället raka vägen till Orsa och lunch ute vid båthamnen.

Vi tog ett beslut om att ta in på Orsa Camping. Vi har bott där förr men då har vi fått nöja oss med dåliga platser ihopträngda med alla andra som vill vara i Orsa på högsommaren. Nu var det lugnare och vi fick en toppenplats alldeles invid badstranden där vissa redan faktiskt badade!!

Vi gick omkring på det enorma campingområdet och sedan grillade vi en köttabit. Allt är väl och nu börjar sommaren.

30 maj

Tidigt, 8.00 åkte vi hem till Sandviken utan att göra ett enda stopp. Hemma strax efter tio. Nästa tripp blir till Gotland :)

Inga kommentarer: