fredag 18 juni 2021

Sista april-tur 2021

 Tors 29 april

Efter jobb körde vi till säter för att äntligen titta på centrum som vi inte har sett tidigare. Vi har varit på campingen och i Säterdalen.

(Vi såg en jättesöt räv på vägen :-)

Vi följde en karta där vissa av trähusen  är markerade. Det var väl inte så märkvärdigt men samhället är trevligt i de äldre delarna.



Säter

Efter glassköp åkte vi vidare till ställplatsen i Smedjebackens hamn. Vi betalade, anslöt elen, tog ett glas vin innan vi promenerade förbi den stora kyrkan och till hembygdsgården. Det fanns en hel dela tt titta på och på tillbakavägen passerade vi många stora gamla trävillor där vi gissade att gräddan bodde när det begav sig.

Smedjebacken

Sedan blev det årets första grillmiddag. Mycket gott även om det var lite kallt att stå ute och grilla. Men bloggaren klagar aldrig :-) Det blev relativt tidigt sänggående.

Fre 30 april

Efter frukost följde vi sjöarna Norra och Södra Barken och svängde sedan av mot Ängelsberg. Vi fick en trevlig promenad i vårsolen när vi kom fram, även om det knappt fanns några konstverk att titta på så här års. När vi gick in på bruket stötte vi på en grävling. Vid ån såg vi många småfåglar som pep i högan sky samt en ivrig ekorre.


Ängelsbergs Bruk

Sedan körde vi som så många gånger för genom det eldhärjade området. Det hade börjat komma upp små granar och björkar.

Nästa anhalt var Sala där vi framför allt tänkte jaga bronsstatyer.. Men vi kammade noll på såväl Silvergruvans antik som på Strömsbacka återvinning. Den senare har beskrivits som en fantastisk loppis men ack nej, snarare ett skrotupplag.

Besvikna jagade vi till Enköping och ställplatsen vid hamnmagasinen som har blivit något av ett favoritställe att övernatta på. Båtsäsongen hade inte riktigt börjat men vi såg en stor segelbåt och en stor motorbåt förtöja.

Båthamn Enköping

Till lunch år vi Toast Skagen och drack Prosecco till. Sen gick vi på en promenad genom centrum och upp till kyrkan. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Efter det blev det Bäst i Test och lite annat trams i mobilen. Sista aprilkvällen var tyst och lugn kanske pga av covid att det var lite kyligt.

Lör 1 maj

Hemfärdsdag men först skulle vi träffa Viktorfamiljen på picknick i Sigtuna. Vi handlade bara färdigmat på ICA och hittade en bra plats att stå på vid Strandpromenaden. Vi åt, promenerade och umgicks några timmar i det skapligt sköna vädret.

Vi var hemma runt 5 och köpte frysta pizzor med oss hem för vi var för trötta för matlagning. Det ångrade vi, fy fasen vad äckligt :-(


Inga kommentarer: