torsdag 23 maj 2024

Danmark Holland 2024

 Onsdag 1/5 2024

Vi vaknade till en solig och fin dag. Efter sedvanligt morgonplock avresa till Göteborg. Lugnt på vägarna. Fikapaus utanför Vänersborg sen över stora bron i Trollhättan och raka spåret till Masthuggskajen. Sommar i Göteborg. Riktigt varmt  men också mycket blåsigt.

Efter lunch cyklade vi i mot vinden till stadsdelen Haga som vi inte kände till sedan tidigare. Det är en av Göteborgs äldsta delar och därför fanns det många trähus, fina gator med kullersten och många mat- och fikaställen.

Eftersom det var 1.a maj stötte vi på flera demonstrationståg som var ganska långa. Sossarna höll till på Götaplatsen dit vi inte tog oss. Magdalena Andersson skulle tala men vi hann inte dit. 

Efter ett tag blev vi sugna på glass, men i Haga fanns inga kiosker så vi kom ner mot vattnet igen innan vi hittade en 7-eleven vid Järntorget.

Resten av dagen tillbringade vi mest runt husbilen på Masthuggskajen. Vädret var toppen. På något sätt gick timmarna och i tiotiden rullade vi vidare till incheckningen. Vi var verkligen inte många ekipage som skulle åka med denna nattfärja.



Vid Masthuggskajen

 

1 Maj och fru T fick en röd ros

Inga kommentarer: