onsdag 29 maj 2024

Danmark Holland

Onsdag 8/5 2024

Så blev det Keukenhof-dags. Lite av huvudmålet med resan. Vi checkade ut från campingen i Amsterdam  och 40 minuter senare rullade vi in p den enorma parkeringen. Regnet hängde i luften men vi gick in utan regnkläder och paraplyer. Det kom inte att behövas, vädret var perfekt.

Först blev vi lite bekymrade eftersom vi såg en del överblommade tulpaner, men det var inte så många. DE verkade planera nytt hela tiden. Ja, det blev tulpaner för hela slanten  och andra narcisser bl.a. liljor och amaryllis. Men även dahlior och nejlikor. Inne i några stora glasväxthus hade de byggt olika miljöer med blommor som är mycket fina. Det blev aldrig trångt men man kunde se på antalet bilar att det var många där. 

På eftermiddagen stannade vi i en park där en discjockey spelade modern musik på hög volym. En livetrumpetare förgyllde musiken med fina solon :-) Vi åt en enkel lunch där bestående  av pommes och cocacola. 















Keukenhof, tulpanfrossa

Keukenhof var trevligt!

Vi åkte vidare för att söka nattläger efter att vi var nöjda med besöket även om man hade väntat sig lite mer spektakulära odlingar  utomhus. Det blev lite enahanda, men tänk vad många olika sorters tulpaner det finns.

Det var inte sp sent än så vi körde tillbaka förbi Amsterdam och förbi Zwolle och in till en ställplats i Hoogeveen som tyvärr dels hade fått besök av en cirkus alldeles intill och betalautomaten fick vi ingen ordning på så vi avvek och chansade på ett litet lantligt ställ i närliggande byn Nieuwlande. Det blev perfekt! Lugnt och skönt och en mycket välkomnande och pratsam campingvärd. Vi gjorde kvällsmat och sen orkade vi inte så mycket mer denna dagen.




Campingliv i Nieuwlande


Inga kommentarer: