lördag 25 maj 2024

Danmark Holland 2024

 Lördag 4/5 2024

På morgonen körde vi sju mil till Gluckstadt där vi skulle ta färjan  över Elbe.

Vi hade ständigt fint väder och är ute på färjans däck vid överfarten. En härlig tur över en flod som är mycket större än man kunnat föreställa sig. På en halvtimme var vi på andra sidan i Wischhafen. Vi hade siktet inställt på Bremerhafen 8 mil bort. Genast märkte vi att det var en stor och livlig stad, ja så stor  och livlig att vi liksom tappade lusten för den och beslutade att bara köra igenom  för att framförallt se hamnområdet, som ju är grejen med staden.

Vi fortsatte i stället till Wilhelmshafen på andra sidan av bukten och körde direkt till ställplatsen vid havet där de har sitt stora friluftsområde  med badplatser och restauranger. Det var lite regn i luften, men det blev inte så många droppar. Vi promenerade utefter stranden och gick igenom området med kommers. Förutom restauranger så fanns där många souvenirbutiker och på ett ställe stod ett musikkapell med herrsångare och underhöll. Trevligt :-) Vi lyssnade på dem en stund och gick tillbaka via alla strandkorgar.

Senare på kvällen cyklade vi in till centrum i Wilhelmshafen. En tråkig syn. Vi utnämnde det till fulast hittills ihop med Magdeburg. Via Kaiser- Wilhelm- Brucke som är en av stadens gamla stoltheter. Ja, den var fin, men sen var det slut.

Vi studerade ebb och flod vid ställplatsen. Mäktigt! 


Överfart


Wilhelmshafen


Inga kommentarer: