fredag 24 maj 2024

Danmark Holland 2024

 Torsdag 2/5 2024

Vi stod på Silja Lines parkering i Fredrikshamn når vi kom hit 4.00. Fru T sov till 8.30 och bloggaren till 10.20 :-)

Mycket lugnt ställe.

Natt färjan var ett dåligt val. Det var ju inte så mycket billigare så vi skulle ha valt en annan avgång. Men väl i Danmark kändes det bra. Frukost och vidare resa till mot Ålborg. 

Vi råkade komma in i tunneln och tänkte att vi inte fick åka där  pga miljözonen. Men det gick bra att åka runt stan och vi ställde oss nere vid hamnen. Vi tog beslut om att inte stanna för natten eftersom ställplatsen inte var så kul. 

Vi plockade ner cyklarna och bikade in till stan i motvinden. Ålborg var relativt liten men mysig. Vi tittade på slottet i centrum samt tog en dumt väg med cyklarna genom en trång trappgränd. Det blev en trevlig glasspaus innan vi cyklade vidare till den så kallade "sjungande träden". Det är en park  vid konserthuset där uppträdande artister fått plantera ett träd och vid trädet fanns en inspelning  med ett potpurri  av artistens låtar om man kunde lyssna på. Det var ca 80 st. Lite udda och kul.

Jo, på vägen in till stan åkte vi förbi Akvavithuset som nu bara är ett förfallet område  som de håller på att rusta upp.

Resan gick vidare till Randers. Vi åkte till en lugn och tyst ställplats vid hamnen. Det blev en tidig kväll och vi somnade ovaggade, inte ovanligt i början på semestern.



Akvavihuset



Slottet

Ålborg centrum

 
Vila


Sjungande träden

På vägen ut från Ålborg tittade vi till Vestre Fjordpark, som är en badpark vid Limfjorden.

Vestre Fjordpark



Glad i Randers

Inga kommentarer: