söndag 25 juni 2023

Tyskland 2023 (10)

 8 juni 2023

Efter frukost åkte vi till Eremitaget. Det är ett stort parkområde med ett väldigt speciellt slott. Fasaden består liksom av en massa stenar i olika färger. Parken är vacker och rejäl med vatten och statyer och enorma häckar med (vad vi lärde oss) avenbok.








Eremitaget

 Nästa stopp en il därifrån blev Wagners operahus Festspielhaus ch det var sannerligen stort om än inte någon större märkvärdighet utifrån. In fick man inte gå. Intressant att man ute i parken vid Wagners staty inte hymlade om hans inställning till judar och hur han blev en av nazisternas gunstling.

Wagners Festspielhaus

Vi körde sju mil till för oss tidigare helt okända staden Bamberg.  Vi har nu förstått att denna dag inte är en vanlig torsdag. Alla affärer är stängda eftersom man firar högtiden Corpus Christi. Det var mycket folk ute på gatorna och på restaurangerna. Parkeringen var gratis p.g.a. helgdagen. Vi promenerade in i stan och upptäckte genast vad fin och speciell den är. Det gamla rådhuset står på broar över floden Regnite. Gatorna och husen är medeltida och det är mycket pittoreskt. Vi stretade upp till den stora Domen på höjden och gick in. 

Sen gick vi ner igen efter floden där korsvirkeshusen med sina färgglada fasader och blomlådor står tätt ihop. Området kallas  för "Lilla Venedig" och båtarna de har liknar också gondoler.

Ett stort plus för staden Bamberg!








Bamberg...FIIINT!

Vi hade sett ut en ställplats  sex mil bort i Schweinfurt och det fanns en plats för oss för det facila priset av 140 kr dock utan några andra faciliteter än tömning av tank och toalett. Det var väldigt tråkigt där fast platsen låg vid floden, som inte syntes  för träd och sly. När vi tog en promenad i området förstärktes det fula och tråkiga. Sämst av allt hittills på resan.

Näehh!

Bloggaren tog hem en Parkster-app. Den behövs, eftersom det bara är Parkster som gäller här i Tyskland. OBS, den tyska Parkster-appen. 

Inga kommentarer: