torsdag 22 juni 2023

Tyskland 2023 (9)

7 juni 2023

Jaa...fint väder:-)

Innan vi lämnade denna lilla idyll (med små men välordnade faciliteter) så tog vi en promenad i området. Där fanns ett litet slott med en fin park alldeles intill. Byn Weimar Tierfort har många musikaliska evenemang och då förstår man varför det finns så många restauranger här.



Weimar Tierfort

Sedan tog vi oss in till staden Weimar. Hittade en parkering längs en vanlig gata och gick via Goethes Hus  till Shillers och deras gemensamma Denkmal  mitt i stan på torget. Weimar är en jättefin liten stad.

Goethes hus

Weimar

Shillers hus

Denkmal Goethe/ Shiller

Franz Liszts musikhögskola

Promenaden fortsatte förbi Franz Liszts musikhögskola till Goethes sommarhus i Stadsparken. Det var relativt stort och mycket fint och lugnt. Som vanligt nöjde vi oss med utomhusupplevelse.


Geethes sommarhus

Promenad tillbaka till husbilen (varför tog vi inte ner cyklarna?) och vidare färd till fina Jena och en lång och hetsig tur på autobahn till Bayreuth. Vi hittade en billig, bra ställplats en kort cykeltur till centrum. Där gick vi genast in på operahuset Markgräfliches och blev kvar en bra stund på utställningen. Operan är väldigt guldig och utsmyckad och vakterna studerade noga så att man inte petade på något.


Operahuset

Operahuset

Nya slottet

Alldeles i närheten ligger det nya slottet som varken är praktfullt eller stort. Vi var nöjda på med centrum och cyklade tillbaka till husbilen förbi Hans-Walter-Wild-Stadion, SpVgg Bayreuths hemmaarena för fotboll. 

Middag, korsord och tidig natt!

Operadrömmar

Inga kommentarer: