söndag 25 juni 2023

Tyskland 2023 (14)

13 juni 2023

Fint väder, tjatigt, va :-)

Direkt efter frukost körde vi till Rostock där färjan hem till Sverige och Trelleborg väntade. Vi hade gott om tid så vi gjorde ett försök att hitta en parkering centralt för att titta på staden men det var hopplöst. I stället åkte vi till den stora och populära badorten Warnemunde. Där tog vi en promenad utefter den jättelånga sandstranden där solandet i korgstolar hade börjat komma igång.

Felkörning i jakt på Rostockparkering

Warnemunde

 Sen blev det en inköpsrunda på Bordershop (där vi en gång tillbringat en natt på parkeringen då vi anlände med en sen färja)

Vi åt lunch i husbilen efter att ha checkat in på färjeområdet.

Överfarten skulle ta 6 timmar och och det gick relativt fort. Vi läste, åt räkmackor och frös en del för det var kallt på färjan. I Trelleborg tog det jättelång tid att komma av båten vilket vi sen förstod hade att göra medextra poliskontroller av framför allt lastbilar. Vi var lite oroliga att husbilen inte skulle starta för den var lite ovillig i slutet av resan, men det gick bra.


Färja hem!

Sen tog bloggaren på sig den envisa kostymen och körde ända till rastplatsen Brahehus där vi började vår resa. Något symboliskt med det kanske. Vi landade 2.00.....zzzzz!


Inga kommentarer: