lördag 20 februari 2010

Husbilsplats

Mitt i värsta snökaoset kom ett samtal på mobilen som fick oss att tänka framåt mot sommarens förlustelser.

Efter att ha stått i kö i två år för att få en sommaruppställningsplats för husbilen hade turen kommit till oss. Sandvikens Husvagnsägarförening erbjöd plats nr. 41 på deras uppställningsplats i Vallhov. Det kan tyckas som en struntsak, men det känns bra att veta var man kan ha sitt motorhome på sommaren. Eftersom vi bor i lägenhet så har vi inte haft någon naturlig parkering för Dethleffsen undet sommarhalvåret. Att ställa den nästan 7 meter långa besten på gästparkeringen har inte setts med blida ögon. Oavsett om det gäller parkering tycker jag att det finns en avsaknad av blida ögon när man innehar den enda husbilen i området. Det kan dock vara en misstolkning. Hoppas det!

Så nu kommer vi bara att ha några kilometer till vårt kära motorhem från april till november. Det är den tid under vilken vi använder den mobila sommarstugan. På vintern står den i ett fint uppvärmt härbärge i Kilafors.

Inspirerade av det glada budskapet ska vi i kväll ha vår första planeringskväll inför sommarens förflyttningar. Det lutar starkt åt Frankrike denna sommar. Inte helt fel att korsa genom de fina vindistrikten och använda Nice som rundningsmärke inför hemresan.

Men än så länge ligger snön meterdjup...

2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Nej, det är ju inte alltid helt lätt att parkera 7 meter bil! Vi har vår stående i en annan kommun... Men hoppas vid tillfälle att vård gård byggs om så att vi kan ha den där... hoppas kan man ju alltid ;)

Frankrike låter härligt! Själva åker vi ner mot Kroatien och Montenegro, med start i Polen. Kika gärna förbi vår husbilsblogg!

Honken sa...

Kikade förbi er blogg. Trevlig och rolig läsning.
Tittar säkert förbi fler gånger :-)