fredag 5 mars 2010

Destination Gotland

Fin överfärd med båten. Man hade ju befarat is hela vägen, men så blev det inte alls. Is i en kilometer från Nynäshamn sedan blev det öppet vatten och isfritt.

Odramatiskt framme i Visby och incheckning på Clarion Hotel Wisby, som har varit hotell sedan 1855. Fantastikt boende. Träffade Troed Troedsson i receptionen som var på hotelletr med Svenska Golfförbundet. Såg förresten Jimmy Åkesson på båten. Föredrog mötet med Troed.
På kvällen åt vi trerätters på ett ställe som heter Bolaget. I ätandet ingick en pjäs, Mina vänner.

Teatergiveriet gästspelar på en rykande färsk spelplats i Visby, Systembolagets gamla lager vid Stora Torget som byggts om till ett rum för scenisk och kulinarisk konst och berättande. Föreställningen ges i samarbete med restaurang Bolaget som står för en fransk trerättersmeny integrerad i föreställningens tre akter.
"Mina vänner" av Emmanuel Bove framfördes första gången i Sverige av Allan Edwall på Brunnsgatan 4 i Stockholm. Sommaren 2000 var det premiär för Teatergiveriets uppsättning på Bottarveteatern i Vamlingbo.
Huvudrollen, antihjälten Victor Bâtons, spelas av Christer Hall. Vi får följa honom i ett pärlband av dråpliga scener som handlar om Victors misslyckande i letandet efter vänskap och kärlek.
Gotland.net
Skådespeleriet, så där, maten så där! Roligt ändå.
Dag två blev en härlig bilfärd ner till södra Gotland och en träff med Hoburgsgubben. Dagen till ära var hans näsa gul.


Inga kommentarer: