tisdag 13 april 2010

Små underlättningar

Våren står för dörren. I dag var det riktigt soligt och varmt här i Norrlands södraste delar. Vad det underlättar!

Apropå att underlätta. De senaste dagarna har jag förundrats över hur lätta vissa saker har blivit. Ta det här att ställa på husbilen igen inför sommaren. In på aktuell internetsida. Logga in med e-legitimation. Aktuellt bilnummer dyker upp. Vill du ställa på bilen? Ja! När då? 31 mars. Godkänn! Så var det klart :-)

Fick tillbaka på skatten. Det vill man ju gärna godkänna. In på Skatteverket med e-legitimation. Fram till uppgifterna för självdeklaration. Godkänna? Ja! Klart :-) Man får pengarna snabbare!

Ja, så var det ju det här med besiktning av husbilen. Före 1 juli måste den göras. Hög tid att fixa så att man inte står med skägget i brevlådan när avresedatumet för semesterresan är satt till 21 juni. Ut på Internet och bilbesiktningen. Bilnumret och sista siffrorna i personnumret. Välj station och vecka. Klicka på en ledig tid. Klart!
Skriv in tid och datum i mobilens kalender. Synka till den personliga kalendern på datorn eller tvärtom. Kryssa i påminn mig 30 min före aktuell tid. Klart!

Att byta till sommardäck! Konvalescens med ryggproblem i fjorton dar? Icke om man har sommardäcken på en däckfirma som byter däcken på en kvart och tar vinterdäcken kvar på rengöring och förvaring till hösten.

Sist men inte minst! Lamporna i strålkastarna på bilen slocknar och ångesten griper in. Nu ska man bryta av sig fingrarna igen stående svärande med kroppen krökt som en parabel i en halvtimme, minst! Det sista mandomsprovet!
Tills jag upptäckte att Thunbergs Bil byter tre lampor till en arbetskostnad av 50 kronor :-)

Är jag lat eller smart? Bortskämd månne!

Inga kommentarer: