onsdag 18 maj 2011

Framtidens lärande onsdag

Första dagen av konferensen, som samlar så många människor som tycker att IT gör positiv skillnad i skolan.

Efter trevlig tågfärd från Sandviken och incheckning på Lilla Rådmannen i sällskap med Sveriges ende Robert Baron så begav vi oss till Globala Gymnasiet på Hornsgatan.

Hearingen avhandlade frågan "Vad händer när eleverna får tillgång till Internet och IT i skolarbetet". Formen för mötet var en panel och en moderator (Jan Hylén) som mötte representanter för aktörsperspektiv i Sverige kring skolutveckling med IT.

Sandviken representerades av Ami Lidén från Österfärnebo skola som gjorde ett jättebra jobb. Hon hävdade mycket viktiga saker som man har kommit fram till under 1-1 projektet där. Det har pågått i snart 1,5 år nu. Det är viktigt att skolor som har 1-1 från åk 1 blir synliga i debatten också. Inte bara "högstadiet" och gymnasiet.

Det var som vanligt roligt att träffa kollegerna inom DiU som under Beckers ledning tilldelades olika ad hoc-uppdrag :-) Jag fick bl.a. med Baronens hjälp gå och köpa 5 st blombuketter som skulle delas ut till "skriva sig till läsning"-föredragshållarna senare under kvällen. Bl. a. till vår egen Mona Wiklander. Undrar hur hon och Tragetorn kom överens :-)


Efter en smaklig buffé drog jag och mina kumpaner Sören och Robert ner på stan och slank in på Stampen för en öl och litet blues.

Tidig kväll dock, ut till Nacka i den arla morgonen dag 2.

Inga kommentarer: