fredag 28 mars 2014

Trandans

Efter en underbar tur i strålande kvällssol anlände vi till Gustavsviks camping i Örebro precis när skymningen gjort sitt och mörkret intagit staden.

Golfbanan Gustavsvik
Kvällsvarden bestod av en god köttbit och några glas ”rötjut”. Fru T et moi var lika barnsligt glada över att äntligen vara på ”rull” igen. ”On the råd agejn”, som några kanske skulle beskriva känslan.

Tyvärr stördes kvällens goda känsla av att herrarna Björklund och Baylan stod i Debatt  och ”diskuterade” skola. Som två siamesiska tvillingar!! Tur att Göran Greider var med och satte ord på vad man känner.

Men då hade fru T somnat!

Efter en kort promenad till äventyrsbadet (tänkt utflyktsställe med de största barnbarnen i sommar?) drog vi mot Hornborgasjön. Sjutton mil gick som en dans i solskenet.

Väl framme möttes vi av tjugo tusen tranor som betade och dansade i allsköns ro ute på våtmarkerna runt sjön. En mäktig syn! Tänk att vi äntligen tog oss hit!

Tusentals
 
Vi hittade en fin parkering bland ett femtiotal andra husbilar. Försökte betala 100 kr i parkeringsautomaten, men lyckades inte eftersom den hade pajat J

Sedan togs campingbord och stolar fram för en underbar sillunch med både snaps och öl. Fåglarna kacklade trivsamt några hundra meter bort. Njutbart!

Mums!
Nu sitter vi i husbilen efter en magisk dag vid sjön, innehållande två promenader med fina närbilder på alla fåglarsorter. Det är ju inte bara tranor här.

Innan vi kom tillbaka till motorhemmet hann vi se den frivilliga evakueringen av fåglar vid skymningen. Under en timme tömdes fälten på pippi- fåglar. På givna signaler flög de i sjok någon kilometer norrut för att sova och återkomma igen vid gryningen.

Då är vi här för att ta emot dem igen.

Maten i kväll? Fläskfilé.
Grillat ute? Näe, för kallt!

Avec” fuskpotatisgratäng”! Egenframställd i stekpanna!

Inga kommentarer: