söndag 29 juni 2014

Sommaren 2014, dag 8

Sommar 2014, dag 8

Dagen blev en riktig slottsdag.

Vi började med Glimmingehus, klassikern från medeltiden. Pampigt och högre än man hade föreställt sig.

Glimmingehus
Sedan tog vi oss via Simrishamn till Kivik (gammalt känt campingställe från tälttiden), Vidare till Brösarps backar med ett stopp och en tur upp på den närmaste backen. Var var kossorna?

Glada på Brösarps backar
Lunch intogs i Forsakar efter en promenad runt en imponerande ravin, men vattenfallen, vad var det?

Forsen?
Mätta och nöjda besökte vi slottet Vittskövle nära Degeberga. Fint slott med grunda vallgravar och tak i behov av renovering.

Vittskövle slott
Sedan blev det Maltesholm söder om Kristianstad. Ett mindre slott från 1645, privat och välskött med en fantastisk fin slottspark. Bland annat fanns några supergranar som visst ska var bland de största i Sverige.

Maltesholms slott
Efter det stod Trolle- Ljungby på listan. Mycket välskött slott alldeles vid vägen. Det var inte så mycket att titta på i omgivningarna, eftersom man mest höll på med djurhållning vid slottet. Ett minus var den kraftiga algblomningen i vallgraven. Grön gegga, inte så aptitligt :(

Trolle-Ljungby
Rakt över vägen till Bäckaskog slott där man spelat in ”Stjärnorna på slottet” de senaste två åren. Ett ganska stort slott med helt inbyggd slottsgård. Slottet är idag restaurng- och konferensanläggning som ligger fint vid Ivö-sjön.

Bäckaskog
Natti- natti på en mindre camping i Kristianstad som drivs av IOGT-rörelsen. Billigt och bra.


Glädjande var också att bloggaren stötte ihop med en gullig igelkott. Det var många år sedan sist.

Inga kommentarer: