fredag 1 juli 2016

Sommarresa 2016 (30 juni)

Fru T:

Vi kör genom Heidelberg och minns slottet, Altstadt och Philosofenweg. Vi får väl se om vi kommer till Goslar idag. Resan går mycket bra och H klarar Kasselbackarna galant.

Är framme vid campingen i Goslar halv fem efter fyrtio mils körning. Först tror vi att det är stängt eftersom det står vilodag på en skylt men vi ringer på klockan och en man kommer och öppnar. Han pratar väldigt litet engelska så det blir en del missförstånd hit och dit :-)

Helst vill han sova men okey- det ordnar sig med en plats för natten, även om han skrattar när vi säger att vi bara ska stanna en natt. ”En natt i en världsarvstad, haha ni är tokiga”.

Han säger att vi måste cykla på bilvägen in till stan när vi frågar. Sen när han kommer för att sätta på elen åt oss så säger han plötsligt att det finns en cykelväg och ritar upp den på ett papper. Pang i bygget känns det som:-)
 
På kvällen cyklade vi in till Goslar (cykelvägen var ocykelbar), denna underbart vackra stad med korsvirkeshus all over the place:-) Wienerschnitzel nedanför kyrkan fullkomnade upplevelsen innan vi kajkade upp de tre kilometrarna till campingen. Ovaggade blev det natti, natti :-)

Goslar 1
Goslar 2
Goslar 3
Wienerschnitsel....

...nedanför kyrkan i Goslar :-)

Det börjar närma sig återkomst till gamla Svedala!
 
/H

Inga kommentarer: