fredag 13 september 2024

Kanaltur 2024 (2)

Fredag 19 juli

Nu kom värmen. 

Vi körde en mol till Gullspång för att titta på Laxtrappan. Den var större än vi anade och området i sig var också intressant för man kunde följa laxens väg upp till lekplatsen. Efteråt blev det ett besök på Systembolaget och vi körde igenom centrum i Gullspång som var slut innan det hade börjat. 

Efter ytterligare 2 mil (inga långa sträckor) gled vi in till ett proppfullt Sjötorp. Massor av folk, bilar och husbilar. Det kändes som vi fick den sista lilla plätten att parkera på så att vi kunde titta på slussandet.

Nu började några dagar av hoppande från den ena slussen till den andra. Däremellan bara korta körsträckor. Först till Lyrestad, som dock inte hade någon sluss, men ett fint gästhamnsområde. Vi stod vid kyrkan och tog en fika innan vi promenerade runt och bl.a. såg en stor katamaran, som vi undrade hur de kommer igenom kanalens mindre och smalare passager.

Därefter blev det Norrkvarn och slussområdet var lite utanför, så vi tittade mest runt det stora hotellet och området med vattenleder och båtar som barnen kunde leka på. Mycket fint! Satt oss ner och käkade en glass. Här fanns ställplatser också men vi åkte vidare efter kanalen.

Vi kom till Hajstorp (genom en liten extrasväng för att komma över kanalen med en bro som bär 3,5 ton). Det såg trivsamt ut så vi beslutade oss att stanna över natten. Ställplatsen var full men inte intilliggande parkering. Det blev en mysig kväll med slussning och ett bad i kanalen för fru T. Toppenväder!



Laxområdet Gullspång




Sjötorp



Lyrestad


Norrkvarn




Hajstorp


Inga kommentarer: