onsdag 26 maj 2010

Lower the barriers and raise expectations.

To lower the barriers to participation through technology, and to raise expectations about what we need from our supporters.

Så vann Obama presidentposten. Med genomtänkta moderna strategier och med hjälp av de sociala medierna. Det gäller att öka engagemanget hos flera människor genom att först sänka hindren för att vilja vara med och sedan öka förväntningarna på supportrarna.

Om detta talade Matthew Barzun, USA:s ambassadör i Sverige och det var riktigt intressant. Man kunde också konstatera att det finns verkligt storväxta livvakter att ta till!

Mycket snack om PSI-direktivet blev det under första dagen:
EU:s PSI-direktiv, Public Sector Information, har som syfte att öka tillgängligheten till myndigheters handlingar. Företag inom informationssektorn ska kunna använda offentlig information för att skapa nya informationsprodukter och -tjänster.

En succéduo uppträdde från Sandviken. Kommunalråd Monica Jacobsson och ordförande i Kunskapsnämnden Ann-Catrin Brockman berättade hur de utvecklar medborgardialogen med sociala medier. Med den äran och väldigt socialt :-)

Avslutningsvis kom en förkyld(?) men avspänd kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell direkt från Amsterdam och lovade en statlig e-legitimation samt delade ut Guldlänken. Den gick till Stockholms stad, miljöförvaltningen och deras Värmepump- ansökan om tillstånd.

En av kandidaterna var FLEKS, som är en lärplattform för förskolan för barn, föräldrar och personal som särskilt fokuserar barnens individuella utveckling, bland annat med hjälp av portföljer på nätet. Något för förskolorna i Sandviken?

I morgon är det Göran Isbergs tur:
Datorn i skolan versus digitalt lärande.
Tillsammans med Peter Karlberg, Skolverket.

Det ser vi fram emot!

Inga kommentarer: