onsdag 22 december 2010

Det lackar mot jul!

I dag tog tre av mina närmaste arbetskamrater under de senaste tio- femton åren farväl från skolkontoret genom att bjuda på en smaskig smörgåstårta. Tack för den och tack för alla år tillsammans.

För att kunna ta itu med de nya arbetsuppgifter som man nu har framför sig flyttar alla tre till stadens gymnasieskola. En jobbar med planerat teknikcollege, en med marknadsföring och en som IT-pedagog.

Alla tre har under åren gjort avgörande insatser i bygget av Sandviken som en av landets mest profilerade IT-kommuner inom skolan. Som IT-resursare under kommunens två IT-pedagogiska projekt KiU 1.0 och KiU 2.0 fortbildade vi och drev mängder av delprojekt från vårt högkvarter vITalen. En fantastikt rolig tid med en gruppsammanhållning som förändrade arbetsuppgifter aldrig kan ta ifrån oss.

Nästan alla IT-resursare finns kvar i verksamheten med nya arbetsuppgifter. Förutom de ovan nämnda är vi systemansvariga, projektledare av olika slag samt IT-strateg. Informationstekniken finns med som en bas för oss alla i skiftande former.

Det är lätt att jobba med IT i Sandvikens kommun för närvarande. Politiken och Kunskapsförvaltningens ledningsgrupp driver IT-frågorna på bred front. 1-1-satsningarna är massiva. 2013 ska all personal och alla elever inom skolan ha varsin dator i trådlösa nät. Det kommer att innebära omvälvande förändringar inom skolverksamheten. Både för lärare och elever.

Därför kanns avskedet i dag mindre dramatiskt. Våra vägar kommer att korsas även framöver :-)

Inga kommentarer: