måndag 4 mars 2013

Åsså litet IT...Efter trevlig helg i Stockholm som avslutades med pizza och tårt- barnkalas är det dags att hoppa på tåget till huvudstaden igen. Den här gången för DiU:s styrelse- och årsmöte 2013.

Det ska bli kul att vara med och dra upp riktinjerna för nästa års arbete, som lovar att bli något extra. Det är lätt att arbeta med IT i skolan i dessa dagar. Överallt letar kommuner möjligheter att utveckla arbetet med IT.

Sandviken är inget undantag, möjligtvis åt det andra hållet eftersom vi satsar så brett på tillgången till digitala resurser. När jag sitter på tåget i soldiset och snart kommer att passera det gudsförgätna Tierp delas c:a 650 1-1-datorer ut på två skolor i kommunen. Vi har gjort det många gånger nu och förhoppningsvis kommer det att flyta på utan problem, men man vet aldrig. Teknik är ibland litet oförutsägbart :-)

Apropå datorer så är Sandviken tillsammans med tre andra kommuner på väg att avsluta sin pågående klientupphandling. Förhoppningsvis slipper vi överprövning och då kommer avtalet att skrivas under i början av april.

Annat kul som är på gång. IT-strategutbildningen i samarbete mellan VLM-institutet och Högskolan Dalarna har haft sin första träff i Sandviken. Vi trodde på 10-12 deltagare, men fick in nästa 30 anmälningar vilket är mycket glädjande och ett bevis på att utbildningen behövs. Janne Svärdhagen gjorde som vanligt att jättebra jobb som kursledare.

Som nybliven medlem i Skolfederationen.se anordnar Sandviken en träff för andra kommuner och intresserade leverantörer. Träffen blir andra veckan i april och då hoppas jag att vi ska kunna visa upp hur man kan komma åt lärresurser från vår lärplattform via skolfederationen IRL. Många är inblandade. Portwise, Tieto, PULSEN, Learnify och vårt IT-kontor. Många kockar….?

I förberedelserna för detta är Learnify villiga att låta kommunens pedagogiska kontaktpersoner på tillgång till Learnifys lärresurser.

Som om det inte skulle räcka har jag ansvar för kommunens program i vårt partnerskap med DiU inför Framtidens Lärande i maj.

Har jag tid att gå i pension, tro?

Inga kommentarer: