fredag 1 mars 2013

Vårsalong nästa

Så blev det då mars (vårmånad) i nådens år 2013.

Det har blivit en tradition i vår lilla familj (Fru T et moi) att åka ner till Liljevalchs vårsalong . Det här är år  två :-)

Efter en vecka med strålande vårväder, sportlov för förkyld fru T och litet "burglar business" på Polhemsgatan åkte vi rakt in i regn, rusk och några plusgrader på vår väg ner till Sthlm.

Vi tog en sväng till Tumba med litet saker till Viktor innan vi installerade oss på Luntmakargatan. Som så många gånger förut. Denna gång på hotell Rex. Garaget ett tiotal meter därifrån :-)

Litet chips och litet vin, sedan blev det promenad till centrum. Det var härligt att bara promenera och var lediga trots kylan som sakta men säkert spred sig bland gator och gränder. Minusgrader !!! Till slut hamnade vi på ett barbeque- ställe på Kungsgatan med god mat, bra service och snälla priser.

I morgon besöks vårsalongen. Den här gången ska vi vara mera observanta än förra året. Det enda som satt kvar på näthinnan från 2012 är "af Ugglas-damen" och så ska det ju inte vara !!


Liljevalchs utställningsprogram vänder sig både till den riktigt breda publiken och dem som är särskilt intresserade av vissa konstnärskap eller konst- och formriktningar. Varje nytt konstår inleds med den välkända jurybedömda Vårsalongen.
Liljevalchs tillhör Stockholms stad och invigdes 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. Byggnaden är ritad av arkitekten Carl Bergsten och ligger på natursköna Djurgården i Stockholm. http://www.liljevalchs.se/
 

Inga kommentarer: