söndag 24 december 2017

Fortfarande julafton 2017

Efter en riktigt god frukost gick vi ut på promenad i Chania.

Alldeles utanför hotellet ligger en rustik matmarknad. På flera ställen fanns stolar och bord som dock i stort var tomma. Det visade sig senare under dagen att det berodde på nordbors och kretensares olika morgonvanor.

I rejäl blåst knallade vi ner till hamnen. På vägen ner inhandlade bloggaren en mössa och ett par vantar och fru T ett par dito. Det behövdes. Att komma ner till hamnen var mäktigt. Rejäla svallvågor slog in över kajerna så vi fick hålla oss undan för att inte bli rejält blöta.

Blowing in the wind
Men så mitt bland alla vågor kom väderomslaget. Solen tittade fram och under den närmaste timmen gick temperaturen upp säkert tio grader. Det innebar att promenaden i gamla stan blev väldigt mycket angenämare.

Folkliv i sol
Man kan inte beskriva de smala gränderna som vackra, snarare slarvigt pittoreska. Vi promenerade i solskenet några timmer tills vi började bli hungriga. Men att hitta någonstans att äta var inte lätt. Jo, nog satt det människor (antalet hade mångmångfaldigats) ute på gatorna och åt, men det var mest vad vi i Sverige skulle kalla fika. Det enda stället där vi såg mat var i den tidigare nämnda matmarknaden. Där satt det nu gubbar, gubbar och gubbar och åt, åt och åt!!

Vi hittade en supermarket, inhandlade bröd och ost och gick ”hem” till det närbelägna hotellet. Där blev det balkongliv😎 och sedan eftermiddagstupplursläge😄

Så dar ja!
Tittar men ut över gatorna märker man julafton är stort här. Rejält med folk👍

Inga kommentarer: