onsdag 27 december 2017

Mot Knossos

Vi kom iväg med bussen till Heraklion halv nio. Bra att vi hann äta en rejäl frukost innan vi åkte. Färden var överraskande trevlig. På vår högra sida (vi åkte österut) såg vi fantastiska snöklädda berg och på vänstra blickade vi ner mot ett underbart Medelhavet. Bussen följde kustlinjen i stort sett hela vägen. Trots att avståndet bara var 14- 15 mil tog det nästan tre timmar. Men det gjorde inget eftersom scenerierna var så tilltalande.

Väl framme letade vi upp hotellet och checkade in. Det låg bara ett stenkast från busstationen och ytterligare ett stenkast från centrum. Vi var lite tidiga för att få rummet så vi knallade in till centrum. Där var det fullt med annandagsfirande kretensare. Väldigt få turister😄

Vädret hade blivit snudd på sommarlikt. Det var väldigt skönt att flanera och titta på folk och byggnader.

Folkliv här också
Efter halvannan timme gick vi tillbaka till hotellet och fick vårt rum. Det visade sig att det hade uppgraderats i kvalitet, vet ej varför. Nu fick vi ett superfint rum för dryga 500 kronor.

Efter vila tog vi en ny tur på stan. Lokaliserade Knossosmuseet som ligger i Heraklion och letade på några musikaffärer för besök dagen därpå.

Vi avslutade dagen med jättegod och prisvärd middag på marknadsgatan i närheten av centrum.

Inga kommentarer: