söndag 28 oktober 2018

26 juli, fjällen

Tidig morgon, som vanligt. Solen och värmen kommer direkt, plus älvfordonen. Vi diskar , tömmer etc. och åker vidare mot Malung.

Vi tittade till campingen, lite tråkig. Det finns en stor loppis i närheten som vi tillbringar en timme på. Hittar dock inget intressant att köpa. Inne i det tråkiga samhället Malung hittar vi inte ens en bra skinnbutik. Nej, här vill vi inte stanna!

Vi beslutar oss att åka vidare till Vansbro Camping. I Yttermalung tittar vi på en gårdsloppis. Nää! På campingen i Vansbro får vi en bra hörntomt nära älven. Vi (även H) tar ett dopp. Sen går vi och tittar på lokstallarna som Gunde Svan har renoverat och där finns även en utställning om honom.

När vi kommer tillbaka till campingen får vi se att de två stugorna mittemot vår tomt har fått gäster. Två yngre med fem barn. Eftersom de brer ut sig både kroppsligt och vokabulärt blir det inte så roligt längre. Vi drar i väg i sextiden till Björbo ställplats vid Fänforsen. Gratis, bästa platsen vid vattnet (trots att det är proppfullt med bilar). Vi äter en god lax och njuter av stillheten.

Björbo ställplats

Jag badar i forsen, liksom många andra. Det är underbart. det har bildats små bassänger bland klipporna.

Bada igen...

Akta forsen!
Vi och fem andra husbilar blir kvar över natten. Lugnt och skönt :-)

Inga kommentarer: