torsdag 19 september 2019

Ölandstur 2019

27 aug 2019

Fru T vaknade 6.00 efter en bra natt. Det känns ute att dagen kommer att bli varm. Fru T fördrev tiden med en dusch. Bloggaren vaknade i åttatiden.

Vi kom iväg 9.30 . Målet var Långe Jan på Ölands södra udde. Ett kärt återseende. Vi mindes en del rätt och en del fel. Speciellt var fyren var belägen i jämförelse med övriga byggnader.

Långe Jan
Fru T inhandlade en ko- krok. Bloggaren tog en klassisk synvillebild. han är barnsligt road av sånt. Stackars fru T får ofta ligga och kräla i gruset för att vinkel ska bli rätt.

Väldigt lyckat denna gång :-)
Sedan körde vi över Alvaret mellan Torngård och Södra Möckleby. Tillbaka alltså mot Degerhamn för att titta på den längsta radbyn på Öland. Den var fin.

Innan det åkte vid ner en sväng till Mörbylånga för att kolla blomplanteringarna :-) (internt skämt). De var ersatta av större krukor :-) Blomligisterna chanslösa!

Över Alvaret igen mellan Resmo och Stenåsa. Vackert!

Hungriga åkte vi norrut på östkusten för att luncha och bada på Kapelludden. Badplatsen är fin och långgrund med sandstrand. Det svalkar skönt :-)

S:ta Birgittas ruin är dock lite ynklig och fallfärdig.

Vi tog sikte mot Kårehamnoch hoppades att ställplatsen där skulle vara bra, vilket den verkligen var. Vi fick perfekt sjöläge med nosen mot solnedgången. Skitgrillkol gör att det inte blir mat förrän 20.30.

Kårehamn, idyll!

Kårehamn, finfin ställplats!
Åter en ljuvlig solnedgång. Det var lugnt och stilla, bara fåglarna hördes :-)

Inga kommentarer: