måndag 23 september 2019

Ölandstur 2019

30/8 2019

Upp i arla morgonstunden. Det stora far
tyget från Hammerfest hade lättat ankar och det var tur för det lät väldigt om det i går kväll.

Efter morgonbestyren promenerade vi ut till Örlogsstadens museum, där vi varit en gång tidigare. Det var sig likt.

Fru T möter krigsfartyg
Norrut, med ett första stopp i Emmaboda på en loppis med massor-massor med prylar både inne och ute. Bloggaren köpte en ogräsbortagare och fru T en mandelkvarn.

Stackars ogräs
Det blev ytterligare ett loppisbesök inne i samhället, som var lite urplockad.

Tre mil senare hamnade vi i Kosta, fikade och gick in i fabriksbutikerna. Inga köp dock.

Vi planerade att luncha i trästaden Eksjö men tittade först till ytterligare en loppis (loppisfrossa). Bloggaren behövde lägga ner huvudet, men då upptäckte vi att något dunkade en aning i ekipaget. Vi stannade och kollade. Hittade inget och tyckte att det avtog och fortsatte ända till Preem i Tranås för att äta. Ville inte laga mat, första gången på Ölandsturen. Hamburgare....bläh!! Bara bukfylla. Lunch alltså halv fem, vad hände?

Nu måste vi börja leta efter ett nattläger och det blev parkeringen utanför Heidenstams Övralid utanför Motala vid Vätterns strand. Underbart ställe, lugnt och bra helt solo.

Solo, som sagt

Vi gick runt på området. Huset i sig är stilrent och allt runt omkring är prydligt och välordnat. Utsikten över Vättern är tjusig. Att Heidenstams grav finns här visste vi inte.

Övralid

Övralid

Heidenstams grav

Caféet

Bloggaren låtsas att han är Verner
Till kvällsmat blev det några mackor eftersom hamburgerminnet inte gjorde oss sugna på mer. Sen läste vi och tänkte sova tidigt, men så läste vi mer....zzzzz

Inga kommentarer: