söndag 1 augusti 2021

Norge 2021 (7)

Tisdag  20 juli

Bra natt och sedan hittade vi fantastiska faciliteter i travbanans anläggning. Fortfarande fint väder men lite svalare.

Si susade över "Mjösbrua" och stannade i Hamar. Vi kom dit tidigt och allt var fortfarande stängt ocg vi knallade omkring på tomma gator. Hamar är relativt litet men de har en trevlig strandpromenad med ett fint klockspel som ljuder varje timme. Vi tittade in i den förhållandevis lilla domkyrkan där det pågick en konstutställning med sakrala motiv. Altartavlan är en målning (triptyk) som vi gemensamt benämnde som naiv och aningen klantig i vissa delar.

Efter att ha promenerat gågatan fram (butikerna hade öppnat) så handlade vi lite mat innan vi drog vidare mot den svenska gränsen. När vi kom upp på kalfjället var vyerna underbara. Vi bestämde oss för att fricampa i dessa trakter när och om vi gör resan till Bergen som vi kan tänka oss framöver.

Vid gränsövergången till Sverige är det ingen som är intresserad av oss eller eventuella vaccinintyg. Det känns lite typiskt svenskt i dessa pandemitider. 

Tyvärr hamnade vi på en tråkig grusväg under en dryg mil men så småningom kom vi till vårt planerade nattläger i Älvdalen. Här har vi varit ett par gånger förr och precis som då var det lugnt och skönt. bara fiskare runt om oss.

Det blev grillning och relativt tidig natt!





Hamar

Älvdalen



Inga kommentarer: