söndag 1 augusti 2021

Norge 2021 (6)

Måndagen 19 juli

Vi sov nästan till kl. 8 fast vi kom i säng före 10 i går. Fjordluften tröttar tydligen.

Efter de vanliga morgonbestyren åkte vi till en av traktens större sevärdheter Vöringsfossen. Där gick vi uppåt så vi hamnade ovanför forsen via en spektakulär bro till många bra utsiktsplatser. Det pirrade i magarna och under fotsulorna ibland. Det var dock fint ordnat och inte alltför ansträngande att ta sig upp. Det blev många (dåliga) selfies där uppe.









Vöringsfossen

På landsvägen upp till forsen var det många kringelikrokar inne i bergstunnlarna. 

Sedan fortsatte vi färden ner i dalen och därefter upp i bergen igen, högt upp på kalfjället där det är bedårande vackert. Vädret var också på vår sida! Sen upp och ner och upp och ner igen. Mycket serpentiner blev det.

Vi började fundera på nattläger och hamnade i problemet med fulla campingar igen. Vi körde genom Gjövik och tänkte att vi kunde stå vid travbanan i Biri där de ställt i ordning en ställplats. Vi lyckades inte ta oss ner till den utan tvingades köra mot Lillehammer för att vända och börja om igen.

Då gick det bra och platsen visade sig vara finemang. Vi åt och sen....gick gick vi förstås på trav. Det var inga större tävlingar men kul ändå. Och gratis- för att det är covid! 

Hur det kan bli :-)

Biri


Inga kommentarer: