torsdag 15 juni 2023

I stället för Hornborgasjön

 21 april 2023

Efter Tiinas avslutning med Gävlejuryn gav vi oss iväg på årets första husbilstur. Det blev inget besök vid Hornborgasjön det här året p.g.a, att vi båda blev sjuka och dessutom var det fortfarande risk för is och snö som i sin tur försenade tranorna. Maxantalet blev till slut 12 200.

I 16.00-tiden körde vi raka spåret till vår favoritplats Fänforsen. Där stod det redan två andra ekipage. Vi var hungriga så efter ett glas vin i solstolarna blev det middag och sedan en promenad på konstslingan. Det fanns inget nytt att se för för årets konst är inte skapad än.

Natten blev lugn men något kall då Truman behagade stänga av sig till och från. Argh!

22 april 2023

Efter frukost åkte vi en sträcka som var ny för oss mellan Björbo och Ludvika. Bl.a. körde vi på åsen genom sjön Malingen som verkar populärt bland fiskefolket. 

I Ludvika stannade vi på en loppis där vi köpte en slags som liknade Nefertiti. Sen gick vi till Systembolaget  och tillbaka genom lilla Ludvika centrum. På utväg stannade vi på Röda korsets loppis som vi utser som det sämsta vi varit på.

Vi åkte vidare till ett annat favoritställe. Hamnen i Smedjebacken. Där var vi inte heller ensamma. Husbilsfolket började komma igång. Vi tog det lugnt och läste, promenerade och grillade till kvällen. Vi somnade gott vid tiotiden men väcktes av någon slags motorburen ungdom som öste dunka-dunkamusik på högsta volym i tretiden. Vi blev smått galna men lyckligtvis slutade det lika plötsligt som det började.

På morgonen upptäckte vi att Truman hade skött sig perfekt! Vi hade ingen aning om vad det kan bero på förutom att den första natten var mycket kall.

Klockan 9.00 avreste vi hemåt via Säter och Stjärnsund och gled in på Bergsgatan kl 11.00. En trevlig liten första-tur. Nu väntas en veckas regn enl. prognosen.






Fänforsen forever



Inga kommentarer: