tisdag 12 december 2023

Tur i sydost (2)

 17 aug 2023

Efter en lugn natt (vi var fyra ekipage på parkeringen), så tittade vi till den s.k. kalklinbanan som transporterade kalk från brottet i Forsby till Köping. Mycket intressant och sevärt!

Nästa anhalt var Vingåker där Sveriges största klädoutlet lockade. Men eftersom de nästan bara hade jättedyra märkeskläder so var det bara bloggaren som fick en fin kofta.

Därefter blev det slottet i Finspång som vi tidigare missat i vår slottsjakt. Det var relativt ordinärt , men omgivningen med Finspångsån på båda sidor var mycket fin.

Färden gick vidare till Bergs slussar där vi hade planerat att tillbringa natten. Men all båttrafik hade upphört och vi ville inte stå på den tråkiga grusparkeringen så vi letade oss vidare till Kinda kanal och ställplatsen i Hovretorp. Inget slussande här heller men platsen var riktigt trevlig i den lilla hamnen och vi studerade de handdrivna slussarna.

Det blev grillning eftersom vi var de enda gästerna så det var knäpptyst.

Stället hade enkla men väl fungerande faciliteter och till och med en glasskiosk där man handlade med swish utan personal. Najs :-)







Finspångs slott










Kinda kanal Hovretorp



Inga kommentarer: