torsdag 9 april 2009

Skärtorsdag

Upp i ottan och iväg till Lexe med språng. Där stod nämligen husbilen. Sedan hem och packade de saker som behövs för några dagar i Mora. Varför Mora? Jo, där finns Moraparken och Vasaloppsspåret. Vi tänkte fara litet fram och tillbaka på detta under några dagar. Är Tiina och jag längdskidsentusiaster? Näppeligen. Vallningsfria skidor, raka ben och stavarna rätt ut från kroppen är vår melodi.

När vi satte oss i bilen och tuffade iväg infann sig samma känsla som alltid infinner sig när vi åker iväg. Det här är skitkul. Man drar till andra platser, lever litet primitivt, läser, skriver, lagar mat, dricker vin och har det allmänt avslappnande och trevligt.

Man kan inte påstå att det var trängsel i Moraparken när vi kom fram. Tur var väl det eftersom bara ett fåtal platser hade torkat upp och var användbara.

Vi tog en promenad (!?) i Vasaloppsspåret för att hitta Mora Skidstadion varifrån vi tänkte utgå under morgondagens strapatser. Hittade vi stadion? Näe! Blev det bättre av att jag i stället hittade en trevlig dalmas och frågade honom hur långt det var till Lugnet!? Näe!
Husbilsliv är mumma. Nu har vi ätit och druckit gott och Tiina läser Damernas Värld !!!. I vanliga fall läser hon Habermas men hon klarar inre av det när hon har druckit vin. Själv bloggar jag till Trumans morrande i bakgrunden. Om man inte förstår förra meningen förstår man heller inte hur mysigt det här är.

I morgon blir det Eldris fram och tillbaka.

Inga kommentarer: