torsdag 23 april 2009

Tuffa tider

Kunskapsförvaltningen lägger varsel som berör upp till 100 tjänster.

Det ekonomiska läget gör att Kunskapsförvaltningens ledning har förhandlat med de fackliga organisationerna om en ny organisation till hösten.
Idag varslar Kunskapsförvaltningen Arbetsförmedlingen om att upp till 100 anställda kan bli uppsagda till hösten. All verksamhet inom Kunskapsförvaltningen berörs.
Information och förhandlingar med de fackliga organisationerna inleddes i höstas. De senaste förhandlingstillfällena har handlat om en ny organisation och förhandlingarna är nu inne i ett intensivt skede. Nästa förhandlingstillfälle är den 5 maj.
Läs mer på Sandvikens hemsida!

Personalkostnaden är 67 % av förvaltningens budget. IT-kostnaderna är 1,3 % av budgeten. Något att tänka på om man tror att man kan lösa de ekonomiska problemen inom förvaltningen genom att ta bort någon dator här och där.

I dag kommer också Sandvikens kommuns blivande skolchef på sitt första besök! Vilket välkomnande!

1 kommentar:

sune sa...

Det var 20 spekulanter, börsnissar som lyckades försätta Island i bankrutt. Det är visserligen fler i Sverige men borde man inte åtala dom för samhällsfarligt beteende med tanke på att resultatet av deras spekulation fick dessa enorma konsekvenser. PirateBay gick att åtala med dessa riskkapitalisster för pengar av dig och mig istället. Förbjud dom och förstatliga bankerna eller höj skatten med 10 öre.