tisdag 29 september 2009

Svante W Nordh

Just nu avtackas en av Sandvikens stora profiler under de senaste åren. Kommundirektör Svante W Nordh. En människa som det finns lika mycket åsikter om som det finns människor. Förmodligen för att han har varit en sådan aktiv och kreativ människa under alla år.

Avtackningen görs i KF-salen i Stadshuset. Kön av människor var lång. Alla såg glada ut. Även Svante.

Svantes roll i Sandvikens historia fångades på ett roligt, fictionaktigt sätt genom en presentation där man klippt in ansiktet av kommundirektören i bilder från 1700-talet!! och framåt. Bl.a. fanns han som ena delen av en duo tillsammans med Tomas Ledin och han var också alla ansikten på spelarna i SIF:s framgångsrika fotbollslag från 50-talet.

Nu är ju faktiskt Svante inte född på tidigt 1700-tal även om många kanske tror det, som upplevt hans omedelbara närvoro i kommunen under ett trettiotal år. Men nog är det väl ändå så att oavsett när Svante W Nordh hade varit född så skulle han ha dykt upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang och gjort skillnad för en massa människor. Så´n är han!

Jag har själv suttit i många möten med Svante och beundrat hans förmåga att snabbt sätta sig in i frågor och komma ihåg alla sorters ärenden och frågeställningar utan att behöva några minnesanteckningar.

Och tvärt emot vad många säger har jag upplevt honom som mycket tålmodig.

Lycka till herr Nordh när du trampar vidare på nya stigar!

Inga kommentarer: