fredag 2 oktober 2009

Milstolpar

Milstolpar är alltid bra att ha. Det känns som om man har kommit fram till något, tar en fika och sedan kan speeda vidare mot nya stolpar.

Det var en klar milstolpe i dag när vi gjorde Sandvikens grundskolors erbjudande om e-tjänsten Digital IUP för vårdnadshavare synlig på Sandvikens hemsida.

Sandviken erbjuder fr.o.m. oktober 2009 alla vårdnadshavare möjligheten att digitalt komma åt sina barns individuella utvecklingsplaner. De som önskar använda tjänsten måste ha en e-legitimation.

Det har varit en lång väg dit, men nu finns hela e-tjänsten med e-inloggning till en medborgarportal och single sign on till den digitala IUP:n på plats. Värt en fika eller t.o.m. ett glas vin i kväll.

Är det en milstolpe att man nu är twittrare? Kanske inte, men jag kände liksom pressen från den yngre generationen när jag i går var på ett av seminarier kring IT i skolan, med tonvikt på hur en plattform för lärare och lärande ska se ut. Arrangör är Utbildningsförvaltningen i Stockholm Plattform 11.

Den yngre generationen i fråga hette Therese Mannheimer och är entreprenör och tillika webbstrateg inom sociala medier på reklambyrån Pool. Hon arbetar dagligen med att hjälpa företag att hitta en närvaro på den sociala webben som stödjer deras affärsmål, skapar resultat och främjar kommunikation.

Andra inspirerande föreläsare var Evamaria Nerell som är beteendevetare med inriktning mot IT-miljöer och arbetar på socialstyrelsen som kommunikations- och IT-utredare och Pelle Sjöqvist som är Creative Director på Edelman Stockholm.

Sista seminariet blir 15 oktober.
Ytterligare en milstolpe?

1 kommentar:

Sune sa...

En milstolpe skulle kunna vara: http://skoldator.wordpress.com/lista-over-en-till-en-skolor-i-sverige/
Det såg så mörkt ut för Norrland tycker jag.