tisdag 26 april 2011

Trosa

Det vackra vädret följde med oss till världens ände, Trosa. Väldens ände kändes relevant när man såg ett trettiotal husbilar som hade parkerat i hamnen precis där Trosa tog slut. Billiga ställplatser än så länge. Det blir väl dyrare framåt sommaren.

Vi fortsatte dock till campingen som låg vackert beläget därute på Öbolandet. Alla hus på vägen ut hör till Öbolandets Samfällighetsförening.

Man märkte av en temperaturskillnad när man kom ut till havsbandet. Tjugo grader förvandlades snabbt till femton och sjöbrisen tvingade oss att kränga på fleecejackorna. Av samma anledning inmundigade vi första sillen och snapsen för helgen inne i motorhemmet. Det gick bra det också.

Dag två gick i cyklingens tecken. 3 km in till Trosa och några timmars cyklande och promenerande inne i den lilla tätorten där Trosaån mynnar ut i Östersjön. Å och å förresten, den kändes mera som en kanal med promenadstråk på båda sidor. Vädret hjälpte till att göra dagen till en riktig fullträff.

Mätta på intryck från en av Sveriges äldsta städer cyklade vi ”hem” till campingen och en mycket lyckad grillning exekverad av grillmästaren själv.

Är man dagen efter (inte dagenefter) på hemväg till Sandviken via Stockholm är ett besök på Tullgarns slott ett gott förslag. Slottet, dammarna och varför inte VadblirdetförmatMorbergs hus?

I strålande sol, som det var denna påsk. I nådens år 2011.

Inga kommentarer: