tisdag 5 juli 2011

Tammerfors/Tampere

En klassisk husbil/ cykeldag!

Så här ska det vara, vakna tidigt, göra sig färdig och ge sig i väg på en heldagscykeltur in till en ny stad. Spännande och trevligt! Vi har gjort det många gånger och i dag var det Tammerfors som gällde. En speciell stad för Fru T eftersom hon härstammar från Finland och har varit i Tammerfors den mesta delen av sin finska tid.

4 km in till staden. Sedan runt på olika ställen. En ortodox kyrka, ett konstcentrum, ett stadion med anor från olymiaden 1952?, Finlayson- området, Saluhallen, Stallbacken och slutligen nöjesparken i Särkänniemi.

Karuseller i massor och vi beslutade oss redan när vi stod vid Stallbacken och tittade ut över området att vi skulle åka attraktionen Tyrsky. En sorts snurr- och höjdkarusell som såg överkomlig ut…. från marken. Väl däruppe kändes det som om man skulle slungas ut över Näsijärvi. T.o.m. tuffa fru T blundade när det var som värst!

Avslutningen blev en hisstur upp till utsiktstornet Näsinneula och ett konstaterande att vi nu hade bra koll på Finlands i storlek andra stad.

Cykeltur tillbaka till campingen och en lyckad laxgrillning.

En kortis.
Nu ska vi snabbplanera inför morgondagen. Det enda som är helt klart är att vi ska ställa gps:en på gatan till farmors hus, sen får vi se.
Iltaa!

Inga kommentarer: