tisdag 1 januari 2013

Löpartsunami

Nyårsafton i Madrid betyder bl.a. Silvestre-loppet på 10 km utgående från Bernabeu-stadion med mål söder om Prado. C:a 40.000 löpare sprang nerför Calle de Serano, som bara ligger ett stenkast från vårt hotell.

Det var som att se en tsunami av löpare som vällde fram.

Titta i backen längst bak i bilden
Bilden föreställer den första gruppen av fyra som flöt ner mot centrum. Det var 2 plusgrader men många av dom som ville löpa litet fortare sprang i tunna linnen och kortbyxor. Brrr! Dessutom var de väldigt glada och tjoade och jublade!

Efter en och en halv timme hade alla passerat och fru T och jag gick en sväng på stan och upptäckte att nästan inga spanjorer var ute och promenerade. Märkligt eftersom det var nyårsafton. Fru T hade dock läst någonstans att man äter middag hemma och knallar ut på stan någon timme före tolvslaget och då företrädesvis till samlingsplatsen Sol.

Efter att ha tittat på när eliten sprang (oj, vad fort det gick) tog vi tunnelbanan hemåt för att hitta någonstans att handla. Men tji fick vi, alla mataffärer hade hunnit stängas och till på köpet började regnet strila. Första nederbörden på hela vår spanienvecka. Litet kris var det eftersom vi inte hade någon mat på hotellet.

Räddningen blev en liten asiatisk kiosk där vi inhandlade litet nyårskäk innan vi gick till hotellet och boade framför TV:n. Där såg vi bl.a. firandena nere vid Sol och det regnade riktigt ordentligt. Men vad gjorde det? Spanjorer är alltid glada om de är utomhus och får klä ut sig litet. Vilket de gjorde både när de sprang och firade nyår. Därför ville inte vi vara sämre.

Gott Nytt År!

Nu packas det för hemfärd till snön!

Inga kommentarer: